1. Home
  2. Produkter
  3. ABC-analyse af produkter

ABC-analyse af produkter

I PeakWMS kan du klassificere dine produkter efter ABC-princippet. Her kan PeakWMS udregne, hvordan dine produkter skal klassificeres baseret på, hvordan salget af produkterne har været gennem en periode.

ABC-klassifikationen er en fordel, når PeakWMS skal udregne en plukkeslange for dig. Med en ABC-klassifikation får du nemlig et bedre grundlag for at placere dine varer optimalt på dit lager, så du undgår unødvendige skridt rundt på lageret.

Step 1 – Tilgå Indstillinger

For at lave ABC-klassifikationen skal du udfylde informationerne, der ligger under Indstillinger. Her informerer du PeakWMS om, hvilken andel af dine produkter, der skal klassificeres som henholdsvis A, B, C, D og E produkter.

Step 2 – Angiv procentdel for ABC-klassifikation

Når du skal lave en ABC-analyse af dine produkter, er det nødvendigt, at du hjælper systemet lidt på vej. Derfor skal du angive, hvilke procentdele af dine produkter, du ønsker skal klassificeret som A, B, C osv.

Grunden til, at du skal angive procentdele, er så PeakWMS kan udregne, hvilke produkter, der ligger i hvilken kategori. Vælger du for eksempel en fordeling, for A fylder 10%, vil PeakWMS lave en udregning på, hvilke produkter, der udgør de bedst sælgende 10%. Disse produkter udgør A-kategorien.

Alt du skal gøre er altså at angive den procentdel du ønsker skal klassificeres som henholdsvis A, B, C osv.

Du bestemmer selv fordelingen. Eneste krav er, at procentdelene til sammen SKAL udgøre 100%. Hvis ikke procentdelene i alt udgør 100% kan PeakWMS ikke udregne en ABC-klassifikation.

Step 3 – Tilgå Produkter

Når du har sat procentdelene for ABC-klassifikationen op, skal du tilgå Produkter i menubjælken.

Step 4 – Klik på Udregn ABC Klassifikation

Når du har tilgået produkter, vil du kunne se en knap øverst i dialogen; Udregn ABC klassifikation. Når du klikker på den påbegynder PeakWMS automatisk en udregning af, hvilke produkter, der skal klassificeres i hvilke grupper.

Step 5 – Klik på Gem

Når du har klikket på Udregn ABC klassifikation, skal du bekræfte, at du vil lave klassifikation. Det gør du ved at klikke på Gem.

PeakWMS vil nu udregne en ABC-klassifikation over dine produkter.

OBS! Hvis ikke dine procentfordelinger giver 100, vil PeakWMS ikke kunne udregne en ABC-klassifikation.