1. Home
  2. Arbejdsdialog
  3. Retur/Refundering

Retur/Refundering

Oplever din virksomhed mange returforsendelser, kan det være meget tidskrævende at refundere alle returordrer, og holde styr på lagerantal, gennem webshoppen. Det kan nemt skabe en flaskehals, når varerne hurtigt skal tilbage på lager igen, så de kan blive solgt.

Derfor er der i PeakWMS oprettet et retursystem, der skal gøre det lettere for dig at refundere penge til dine kunder, og hurtigt få de returnerede varer tilbage på lager.

Retursystemet er sat op til at fungere til DanDomain og Shopify-løsninger, der benytter OnPay eller QuickPay.

Benytter du et andet host-system eller en anden betalingsintegration, så tøv ikke med at kontakte os.

Step 1: Tilgå Arbejdsdialog –> Retur/Tilbagebetaling

PeakWMS’ retursystem er lavet som en arbejdsdialog, for at gøre det nemt og hurtigt for dig at håndtere dine returforsendelser.

Step 2: Scan stregkode på følgeseddel eller returlabel

I arbejdsdialogen er udarbejdet et flow, der skal hjælpe dig til at effektivisere din håndtering af retur.

Når du har tilgået Retur, vises en dialog, der beder dig scanne eller indtaste ordrenummer eller returlabel, for at komme videre.

Step 3: Markér returvarer

Når du scanner ordrenummer eller returlabel, finder PeakWMS ordrelinjerne frem, der tilhører det pågældende ordrenummer. Linjerne vises, som udgangspunkt, med bestilt mængde og salgspris, så du nemt kan overskue oplysningerne.

Denne dialog kan se ud på to måder. Det afhænger af, om din kunde selv har oprettet en returordre, eller om pakken er sendt retur uden information fra kunden.

Kunden opretter returordre –> Brug Kundeportalen

For at gøre dit returflow mere flydende, kan du vælge at give dine kunder adgang til PeakWMS Kundeportal.

Kundeportalen giver dine kunder mulighed for at følge deres ordre, fra den lægges på din webshop, til den leveres det ønskede sted. I Kundeportalen finder de bl.a. track & trace på deres ordre. Kundeportalen fungerer også som returportal for dine kunder. Her kan dine kunder selv oprette returordrer, og hente returlabels.

Har kunden udfyldt en returordre gennem Kundeportalen, vil PeakWMS automatisk udfylde de oplysninger og mængder som kunden har noteret, når du scanner ordrenummer eller returlabel.

Her slipper du altså for at scanne varerne ud, og kan nøjes med at tjekke op på, om oplysningerne om returordren, som kunden har indtastet, er korrekte.

Når en kunde opretter en returordre, vil du kunne se returordren under ordren i PeakWMS. Den vil være markeret med gul, og ligger nederst, under den/de plukkeordrer, der er oprettet på ordren.

Obs!

Kundeportalen er oprettet til alle kunder, som standard, og du kan tilgå Kundeportalen direkte fra enhver ordre i PeakWMS.

Du kan selv vælge, hvad din Kundeportal skal hedde. Navnet, der står skrevet i feltet er et default navn baseret på oplysningerne i din PeakWMS-client.

For at ændre navnet på din Kundeportal skal du tilgå Indstillinger:

Scan manuelt varerne, der er kommet retur

Har kunden ikke udfyldt en returordre i PeakWMS’ Returportal, kan du nemt registrere de returnerede varer ved at scanne stregkoden på hvert produkt.

Når du scanner stregkoden registrerer PeakWMS én lagervare, og opjusterer returneret mængde og beløb til refundering.

Bruger du endnu ikke stregkoder på dit lager, vil vi selvfølgelig anbefale dig at gøre det. Ellers kan du manuelt opjustere antallet, der returneres.

Fragt

Når alle returnerede varer er registreret, kan du selv beslutte, om du ønsker at refundere returfragten på ordren.

Som udgangspunkt er standard for fragt sat til Refundér IKKE, men du kan som sagt selv beslutte, om du ønsker at refundere returfragten, da der kan være lavet en aftale med den enkelte kunde.

Step 4: Klik på Refundér beløb

Når alle varer er scannet og alt er tjekket efter, klikker du på Refundér Beløb.

Når du har klikket på Refundér beløb, refunderes beløbet hos din udbyder.

Step 5: Tag stilling til produkterne

Der kan være forskellige årsager til, at en kunde vælger at returnere en vare. Derfor er det nødvendigt for dig at tage stilling til, hvad der skal ske med de varer, der er kommet retur fra en kunde.

Har kunden oprettet en returordre i kundeportalen, vil kunden have noteret en returårsag, og du vil her kunne se, om der er tale om en almindelig returnering eller en reklamation.

Skal varerne tilbage på lager?

Skal varerne tilbage på lager igen, er det en stor fordel, at det er effektivt. Derfor kan du scanne varerne ind på en lokation eller i en Load Unit, når de er færdigbehandlet i returprocessen.

Har I en decideret returafdeling, kan vi anbefale, at I har et par reoler og en stak Load Units stående, som kan bruges til at scanne varerne ind på lager igen.

Reolerne behøver ikke at have stregkoder og navne som jeres almindelige reoler har. Det vigtigste er, at jeres Load Units har stregkoder, så I hurtigt kan scanne varerne over i kasserne.

Når I benytter Load Units til returvarerne, kan I benytte Indlagring, til at lægge varerne tilbage på lager, på samme måde som man vil gøre i forbindelse med varemodtagelse.

Har I en plukkevogn kan I lave en Indlagringsrute, når varerne skal på lager igen. Her scanner I jeres Load Units ind på plukkevognen, hvorefter PeakWMS vil udregne den mest optimale indlagringsrute.

Updated on maj 16, 2022