Emballageenheder

Du kan have produkter på dit lager, som du modtager i én mængde fra din leverandør (indkøbsstandard), men som sælges i andre mængder på din webshop.

Her kan det være en fordel at kunne holde helt styr på, hvor mange enheder af din indkøbsstandard det svarer til, når produkterne sælges i forskellige mængder. Sælger du eksempelvis produkter i både små og store mængder, kan det være en fordel, at du nemt kan finde ud af, hvordan det bedst kan svare sig at pakke produkterne til ordren.

Ved at oprette emballageenheder gør du pluk lettere for dine medarbejdere, da de lettere vil kunne overskue, hvor store dele af beholdningen, de skal tage, og du overskueliggør varebestilling, da I altid ved, hvilke standarder i modtager produkterne i.

Step 1: Emballageenheder under Produkter

Som første step skal du tilgå menupunktet Produkter. Under Produkter finder du Emballageenheder.

Step 2: Klik på Opret

Under emballageenheder kan du se og oprette de emballageenheder, som du skal bruge. Har du allerede oprettet emballageenheder, vil du også kunne se dem her, og du vil kunne se, hvordan de forskellige emballageenheder er linket sammen.

For at oprette en emballageenhed klikker du på Opret.

Step 3: Indtast informationer om emballageenhed

Det er påkrævet, at du udfylder de felter, der er markeret med *. Derudover SKAL du tilføje et koble et produkt til emballageenheden. Hvis ikke der kobles et produkt, vil du ikke kunne oprette enheden.

Vi anbefaler, at du laver en base-enhed, for mindst salgbare enhed.

Når du plukker til en ordre, hvor produktet er bestilt, vil du kunne se, hvor mange baseenheder, og hvor stor en del af indkøbsstandarden den bestilte mængde svarer til.

OBS! Vær opmærksom på, at hvis du indstiller en indkøbsstandard, og bruger PeakWMS’ indkøbssystem til bestilling af varer, så vil PeakWMS bestille efter din indkøbsstandard. Det vil sige, at hedder din indkøbsstandard 100 stk. pr. pakke, så skal du indtaste 4 i PeakWMS for at modtage 4 pakker á 100 stk. Indtaster du 400 stk., vil PeakWMS gå ud fra, at du vil bestille 400 x 4.

Step 4: Gem

Når du har indtastet alle informationer skal du gemme din emballageenhed. Det er kun muligt at klikke på Gem, hvis alle påkrævede oplysninger er indtastet.

Du skal hjælpe PeakWMS på vej ved at fortælle, hvilken emballageenhed, der fungerer som overordnet emballageenhed, og hvilke, der fungerer som underordnet emballageenhed.

For at connecte emballageenhederne skal du klikke på de små forstørrelsesglas yderst til højre. Når du klikker på et forstørrelsesglas vil du få vist en liste over alle de emballageenheder du har oprettet.

OBS! Hvis du har mere end 2 emballageenheder pr. produkt, skal du være opmærksom på, at en emballageenhed KUN kan have én overordnet og én underordnet enhed.

De vil derfor være linket således:

1 har 2 som overprodukt

2 har 1 som underprodukt og 3 som overprodukt

3 har 2 som underprodukt

Emballageenhed 3 og 1 har dermed ikke nogen sammenhæng med hinanden. Sammenhængen ligger i emballageenhed 2.