1. Home
  2. Indstillinger
  3. Opsætning – Speditør

Opsætning – Speditør

For at kunne benytte PeakWMS til afsending af ordrer, skal du opsætte dine speditøraftaler i PeakWMS. Dette gør du nemt under opsætningen. Du finder speditøropsætningen under Indstillinger.

Du kan tilføje alle de speditøraftaler du har brug for. Har du flere forskellige speditørprodukter under f.eks. Coolrunner eller Webshipper, der har forskellige cut-off tider, kan du dele speditøren op, og oprette speditørprodukterne under hver sin speditør.

OBS! Det er vigtigt, at du har en speditør-aftale med det pågældende fragtfirma. Oprettelse af speditører i PeakWMS kræver, at du har et login til de enkelte speditører. Bruger du f.eks. Coolrunner, Webshipper eller Shipmondo, skal du bruge dit login til disse, for at tilføje speditøraftale til PeakWMS.

For at oprette dine speditøraftaler i PeakWMS, er det nødvendigt, at du tilføjer en webshop integration til PeakWMS. Du tilføjer en webshop til PeakWMS gennem Webshop integrationer i Indstillinger.

Step 1: Klik på knappen Ny Speditør

PeakWMS forsøger selv at hente de speditører du har oprettet i din webshop. Hvis PeakWMS finder speditørerne, vil de være synlige under speditøropsætningen i Indstillinger.

Step 2: Vælg speditør

Næste step er at vælge den speditør du ønsker at oprette på din PeakWMS. Her vil du få vist de speditører, der allerede er lavet integrationer til i PeakWMS.

Den yderste; PeakWMS label, er en label, der bl.a. kan benyttes til afhentning af ordrer. Her printes blot en label med Kundens navn og adresse, samt ordrenummer.

Step 3: Udfyld oplysninger

Når du har valgt den speditør, som du ønsker at tilføje, udvider dialogen sig. Her skal du indtaste oplysninger om speditøraftalen, så PeakWMS ved, hvordan aftalen ser ud.

I eksemplet nedenfor er der valgt GLS som speditør. I dialogen skal du indtaste Navn, Cut-off tid (tidspunktet du senest modtager ordrer på din webshop til afsending samme dag), afhentningsdage, dine speditøraftaler, samt speditørprodukter.

Godkendelse af returlabels

Når du benytter PeakWMS har du mulighed for at give dine kunder adgang til PeakWMS’ Kundeportal. I Kundeportalen kan du give kunder mulighed for at foretage returneringer. Her kan kunderne hente en returlabel, så de kan sende deres ordre tilbage til dit lager. Det er endnu ikke muligt at opkræve betaling for returlabel i kundeportalen. Du kan dog markere, at alle returlabels skal godkendes, inden de kan hentes.

Som en indstilling for returportalen, kan du bestemme, om en returlabel kræver godkendelse. Sender du f.eks. nogle af dine produkter med Danske Fragtmænd eller anden speditør, der håndterer tung last, kan en returlabel være en dyr omgang. Derfor har du mulighed for at opsætte kundeportalen, så du skal godkende returlabels.

Du kan slå funktionen til, så den gælder alle returlabels, eller du kan slå den til på returordrer, der vejer mere end en bestemt vægt.

OBS! Det er vigtigt, at du noterer vægten i gram. Hvis returlabel skal godkendes for pakker over 20 kg, skal du altså notere 20.000 gram i PeakWMS.

Afhentningsdage

Du kan sagtens have forskellige cut-off tider på dine speditører. Det kan også være, at dine speditører kommer på forskellige dage. Derfor skal det være muligt for at dig at indstille, hvilke dage dine speditører kommer, og hvornår på dagen cut-off er.

Når du indstiller afhentningsdage sørger PeakWMS for, at ordrene, der skal afhentes på bestemte dage, ikke frigives før den dag, hvor speditøren kommer efter dem. På den måde undgår du, at have pakker stående i flere dage inden de afhentes.

For at ændre i afhentningsdagene, klikker du på fluebenet eller i de tomme kasser.

Cut-off tid

Det samme gør sig gældende for cut-off tiden, der er det tidspunkt på dagen, hvor du vurderer, at det ikke længere er muligt at få ordrerne ud af døren til speditøren kommer.

Indstiller du disse tider i PeakWMS, vil systemet sørge for, at de ordrer, med kortest til cut-off, sendes først igennem plukke og pakkeprocessen, når du plukker manuel eller med plukkevogn. På den måde er du sikker på, at du ikke ender med ordrer, der ikke er blevet pakket i tide til afsending.

Sørg for, at den indstillede cut-off tid passer med, at du kan nå at plukke og pakke ordrerne inden speditøren henter pakkerne.

Du indstiller cut-off tiden ved at klikke på uret til højre.

For at ændre tidspunktet, klikker du på skiverne på uret, så det passer med det tidspunkt, hvor din speditør henter pakker.

Indtast Kundeoplysninger

For at kunne printe labels i PeakWMS, er det nødvendigt, at du indtaster nogle oplysninger, fra dine kundeaftaler med dine enkelte speditører.

Oplysningerne, der skal indtastes varierer fra speditør til speditør. Billedet nedenfor viser opsætningen af en GLS-integration. Her skal du bl.a. indtaste:

Speditørintegration:

• Brugernavn
  • Password
  • Kunde ID (ofte det samme som Brugernavn)
  • Kontakt ID
  • Webshop (Webshoppen, der skal tilføjes, er den webshopintegration, som du har koblet til din PeakWMS client tidligere i opsætningen)

Men som sagt, så varierer det, hvilke oplysninger, der skal indtastes i selve speditørintegrationen.

Når du opretter et speditørprodukt er det altid de samme oplysninger du skal indtaste.

• Beskrivelse
  • HostID
  • Type (Hjemmelevering, PakkeShop, Erhverv osv.)
  • For alle speditører undtaget GLS, Post Nord og DAO, skal der også indtastes en produktkode pr. speditørprodukt.

Tilføj flere speditørprodukter og aftaler

Har du flere speditøraftaler med samme speditør, eller benytter du f.eks. Coolrunner, Webshipper eller Shipmondo til forskellige speditørprodukter, med forskellige cut-off tider, kan du tilføje flere aftaler og speditørprodukter ved at klikker på plusset ud for.

Når du har indtastet alle de nødvendige oplysninger, klikker du på Gem. Din speditøraftale er nu synlig under Speditøropsætningen. Ønsker du at tilføje flere speditøraftaler, gentager du opsætningen endnu engang med den ønskede speditør.