1. Home
  2. Arbejdsdialog
  3. Varemodtagelse

Varemodtagelse

Varemodtagelsen kan benyttes, hvis du bruger indkøbssystemet i PeakWMS.

Når du har oprettet en indkøbsordre i PeakWMS skal du varemodtage varerne gennem arbejdsdialogen Varemodtagelse. Du kan læse mere om, hvordan du opretter en indkøbsordre her.

Step 1: Tilgå Varemodtagelse

Når du har oprettet en indkøbsordre, og skal varemodtage indholdet, klikker du dig som det første ind i det menupunkt i arbejdsdialogen, der hedder Varemodtagelse.

Step 2: Vælg indkøbsordre til varemodtagelse

Når du har tilgået menuen, vil du få et overblik over de åbne indkøbsordre, der ligger i systemet.

Har du flere lagre, vil du blive bedt om at vælge, hvilket lager du ønsker at varemodtage i.

Her vælger du den indkøbsordre som du ønsker at varemodtage.

Har du flere åbne indkøbsordrer liggende, skal du ikke være bange for at vælge den forkerte. Du kan scanne dine et produkt, der skal varemodtages, og PeakWMS finder den eller de indkøbsordrer frem, hvor produktet figurerer på.

OBS! Vær opmærksom på, at dialogen vil se anderledes ud, alt efter, om du benytter en smartphone, iPad eller en computer til at udføre varemodtagelsen.

Step 3: Påbegynd Varemodtagelse

Når du har valgt den indkøbsordre, som du ønsker at varemodtage, kan du påbegynde varemodtagelsen.

For at påbegynde varemodtagelsen skal du klikke på Start Modtagelse af Ordre, i bunden af skærmen, hvis du benytter en tablet eller PC.

Benytter du smartphone eller device, påbegynder du varemodtagelsen ved at scanne et produkt, når du har valgt indkøbsordren til varemodtagelse.

Step 4: Scan varen, der skal modtages

Du bliver nu ført videre til den reelle varemodtagelse i PeakWMS. Her vil du kunne verificere varerne du modtager, gennem brug af stregkode. Alternativt klikker du på feltet med varen du modtager og bekræfter, hvilket antal, der modtages.

Step 5: Vælg varestatus

Når du modtager en vare, kan du i PeakWMS sætte en varestatus på alle eller dele af de varer du modtager.

Grunden til, at du kan gøre det er, at du kan stå i en situation, hvor du har modtaget en sending varer, hvor nogle er blevet ødelagt under fragten. Disse varer skal selvfølgelig ikke tælle med i din lagerbeholdning, da varerne ikke kan sælges, og skal heller ikke tælle med i din, lagerværdi. De skal i stedet refunderes hos din leverandør.

Derfor kan du i PeakWMS vælge, hvilken status dine varer har, når du modtager dem.

Du kan vælge mellem følgende varestatus:

• Tilgængelig
  • QA
  • Ødelagt

Tilgængelig

Alt er i skønneste orden, og varerne kan indgå som en del af lagerbeholdningen.

QA

QA er den status du skal vælge, hvis varen skal kvalitetssikres inden den kommer på lager.

Ødelagt

Når du registrerer varerne som ødelagte, skal du notere antal i PeakWMS, du skal beskrive, hvordan varen ser ud, og du skal tage et billede af varen. Billedet af varen gemmes på indkøbsordren under fanen Fejl/Mangler.

Step 6: Bekræft antal modtaget

Når du har scannet et produkt, skal du registrere, hvor mange eksemplarer, du har modtaget.

Det gør du ved at justere på de orange knapper. PeakWMS vil som default foreslå dig det antal, som du har registreret i indkøbsordren, men der er en risiko for, at du ikke har modtaget nøjagtigt det antal, som du har bestilt, og det kan derfor være en god idé at tælle efter.

Derudover kan dine varer, være fordelt i flere forskellige kasser, og det er dermed ikke sikkert, at alle varer er samlet i samme forsendelse. Vi anbefaler derfor, at du kun varemodtager det antal du har i hænderne.

På den måde kan du nemt holde styr på, hvilke varer, der mangler.

Når du har bekræftet antal, vil Bekræft-knappen blive synlig.

Når du er færdig med at varemodtage vil du nemt få overblik over, om der er noget i din indkøbsordre, der mangler at blive leveret. Dette kan du både se på listen over produkter i indkøbsordren, hvor de, der endnu ikke er modtaget vil figurere med 0, men også ved at tilgå menupunktet Indkøbsordrer, hvor du kan tjekke status på dine indkøbsordrer.

Her vil indkøbsordren stå som Modtaget, hvis alle varer er modtaget, mens den vil figurerer som status Varemodtagelse, hvis ikke alle varer er modtaget. Under Indkøbsordrer vil du også nemt kunne lukke ordrerne, når alt er modtaget. Du kan læse mere om indkøbsordrer her.

Øvrige situationer du kan støde på

Jeg har ikke modtaget alle varer, der er registreret på indkøbsordren

Nogle gange kan man komme ud for en situation, hvor man ikke har modtaget alle de varer som man har bestilt. Her kan PeakWMS’ indkøbssystem være med til at overskueliggøre, hvilke og hvor mange produkter, der er tale om.

Når du varemodtager vil du kunne benytte stregkoden på produkterne til at registrere, om det er de korrekte varer, du har modtaget. Derudover vil systemet også have styr på, hvor meget du skal modtage, baseret på indkøbsordren du har tastet.

Er du færdig med at varemodtage, og har du ikke modtaget alle varer du har bestilt, går du blot ud af overblikket. Indkøbsordren lukkes ikke før alle varer er modtaget. På den måde kan du overskue, om der er nogle varer, der ikke er modtaget eller som er modtaget i forkert antal. Og du kan herefter tage fat i din leverandør, og dokumentere, hvad der mangler.

Når du har lavet en indkøbsordre, dannes en liste over alle produkter i PeakWMS med bestilt antal. I varemodtagelsen bekræfter du, hvor mange du har modtaget af de enkelte varer. Processen kan være svær at overskue, hvis hele processen foregår manuelt. Det undgår du, da hele varemodtagelsen kører elektronisk, og ved hjælp af stregkoder.

Jeg har modtaget en vare, der ikke er på indkøbsordren

Med brugen af stregkoder kan du også nemt holde styr på, om din leverandør har sendt det korrekte produkt.

Hvis du modtager en vare, der ikke er på indkøbsordren vil PeakWMS vise en fejlmeddelelse, der fortæller dig, at produktet du har scannet ikke figurerer på en indkøbsordre.

Har leverandøren sendt en ny udgave af samme produkt?

Derudover skal du være opmærksom på, om din leverandør har sendt en ny udgave af produktet, der har en anden stregkode. Oftest vil varenumrene være identiske, men stregkoden kan variere, da der er tale om en nyere produktion. Her bør du kontakte din leverandør, hvis du er i tvivl.

Hvis du tidligere har haft produktet på lager, og nu har modtaget en ny udgave af produktet med en ændret stregkode, kan du blot ændre i EAN-nummeret under produktets stamdata, der er registreret på produktet. Dette gør du gennem arbejdsdialogen Beholdning eller ved at finde produktet i produkt-dialogen og redigere det.

Updated on marts 15, 2022