Batchpluk

Pluk til konsolidering

Alle ordrer, der indeholder linjer, der skal plukkes på forskellige lagre, og dermed skal konsolideres, kan plukkes ved hjælp af batchpluk.

Ved batchpluk tildeles plukkeren alle ordrer, der skal konsolideres med andet. Alle varer fra plukkeordrerne plukkes ned i den samme lastbærer, hvorefter det fordeles og samles med det resterende af deres ordrer gennem arbejdsdialogen Konsolidering.

Funktionen er anvendelig, hvis du har mere end en enkelt lagerlokation, f.eks. et lager og en butik, hvor der kan plukkes til webshopordrer.

Slå batchpluk til for dine lagre

For at kunne batch plukke skal du markere, hvilket eller hvilke lagre du ønsker denne funktion tilgængelig for. Du markerer en lagerlokation til Batch picking gennem Lageropsætningen i Indstillinger.

For at slå batch picking til, skal du tilgå det lager, som du ønsker at slå funktionen til i. Herefter klikker du på tandhjulet øverst til højre. Her åbner PeakWMS en pop up, hvor du kan slå funktionen for batch picking til. Når funktionen er slået til, er den orange.

Step 1: Tilgå Pluk og vælg batch picking

For at påbegynde et batchpluk, skal du vælge Pluk Andet i plukke-dialogen. Her får du muligheden for at plukke som batch. Du finder kun muligheden for batch pluk i de lagre, hvor du har slået funktionen til.

Step 2: Scan batch lastbærer

Når du vælger Batchpluk, beder PeakWMS dig om at scanne en lastbærer, som du kan bruge til batchpluk.

Vi anbefaler, at du opretter en lastbærertype, som du kan bruge specifikt til batchpluk. Du kan f.eks. kalde den BatchLU. Herefter opretter du en række lastbærere svarende til antallet du har stående på lageret. De kan således hedde BatchLU1, BatchLU2 osv.

Da PeakWMS tildeler dig en enkelt plukkeordre ad gangen, vil du få vist et billede af den lastbærer, der anbefales til pluk af den ene ordre. Du kan scanne en hvilken som helst lastbærer for at komme igang. Vi anbefaler dog, at du tager en lastbærer, der er oprettet til batchpluk, da du skal plukke flere ordrer i samme lastbærer.

Step 3: Påbegyndt pluk

Når du har scannet den lastbærer, du ønsker at bruge til batchpluk, leder PeakWMS dig videre til dit første pluk.

Som det ses på billedet nedenfor, tildeler PeakWMS en enkelt ordre ad gangen til batch pluk. Det skyldes, at du kan komme ud for, at din plukkekasse pludseligt er fyldt, og du dermed er nødt til at stoppe dit pluk.

Når du bekræfter pluk vil PeakWMS automatisk tildele dig den næste plukkeordre, som du plukker i samme batch lastbærer.

Step 4: Pluk til lastbæreren er fuld

Du kan plukke alle de plukkeordrer, der er tilgængelige til batchpluk, hvis der er plads til dem i din lastbærer. Du kan også fortælle PeakWMS, når lastbæreren er fuld.

Du afslutter et batchpluk ved at klikke på Lastbærer fuld i bunden af dialogen.

Har du foretaget alle batchpluk, men har stadig plads i din batch lastbærer, kan du fortsætte med at plukke i den samme lastbærer, når der kommer flere batchpluk.

Videre proces – Konsolidering

Når du har foretaget et batchpluk og varerne er blevet flyttet til lageret det skal afsendes fra, skal du bruge PeakWMS’ Konsolidering til den videre proces.

Du kan læse om konsolideringsprocessen her:

Konsolidering – Peak WMS

Updated on marts 3, 2023

Related Articles