Brugerbestemt pluk

Under Indstillinger > Konfiguration > Ordrehåndtering, kan du indstille, hvilke plukketyper du tillader bliver brugt på dit lager, i forbindelse med plukkeprocessen.

En af typerne du kan vælge er typen Brugerbestemt pluk. Når du indstiller PeakWMS til Brugerbestemt pluk, betyder det, at du som bruger bestemmer, hvilke ordrer, der skal plukkes hvornår.

Brugerbestemt pluk er bl.a. tiltænkt i sammenhæng med manuel oprettelse af ordrer med vareejer, samt arbejdsdialogerne Ankomstregistrering og Forsendelse.

Ved brugerbestemt pluk skal du selv frigive dine ordrer. Det gør PeakWMS ikke automatisk for dig.

Frigiv ordre til pluk

For at bruge brugerbestemt pluk, skal du frigive ordrerne du vil plukke. Du frigiver en ordre ved at tilgå Ordrer, søge ordren frem på ordrenummeret, og klikke på frigiv ordre.

Er der tale om en ordre du netop har oprettet, vil du med det samme efter oprettelse blive ledt ind på ordren, hvor det er muligt at frigive.

Tilgå Pluk

For at plukke brugerbestemt pluk, skal du tilgå Pluk i arbejdsdialogen.

Vælg lager

Når du har tilgået pluk, vil PeakWMS bede dig vælge det lager, som du vil arbejde i.

Du vælger et lager ved at klikke på det.

Find ordre, der skal plukkes

Hvis kun en enkelt ordre frigives ad gangen, vil ordren du har frigivet manuelt ligge som den første, når du tilgår Pluk.

Har du flere ordrer frigivet, kan det være nødvendigt, at søge ordren frem på ordrenummeret.

Når du har fundet ordren, klikker du på Pluk ordre.

For at kunne plukke en ordre med brugerbestemt pluk, er det nødvendigt, at du har sat dine printere op korrekt, og at du har både en labelprinter og en A4 printer registreret i PeakWMS.

Du kan tjekke, om du har labelprinter og A4 printer registreret, ved at klikke på tre prik menuen øverst til højre. Her klikker du på skift printer.

Der skal være registreret både label og A4 printer.

Tilføj lastbærer

Når du påbegynder pluk, vil PeakWMS starte med at vise dig, hvilke linjer, der er på din ordre.

For at tilføje en lastbærer til ordren, klikker du på Tilføj lastbærer i bunden af dialogen.

Lastbæreren du scanner til ordren, skal være tom. Der må altså ikke være lagervarer registreret på den. Når du har scannet en lastbærer, vil du igen få vist de linjer, der skal plukkes til ordren.

Udfør pluk – Scan lagervare

Når du har registreret en lastbærer på ordren, skal du scanne lagervarerne, der skal plukkes. PeakWMS viser dig, hvor mange, der skal plukkes af hver enkelt linje til ordren, samt hvor meget, der allerede er plukket af de enkelte linjer.

Når du skal plukke en linje, skal du scanne stregkoden for varen du vil plukke. For produkterne, der er ankomstregistreret, er der her tale om lastbæreren, som en lagervare er oprettet på.

Har du ankomstregistreret flere lagervarer, er det lige meget, hvilken af de ankomstregistrerede lagervarer for produktet, du scanner.

Hvis du scanner en lastbærer med en lagervare af et andet produkt, vil Peak vise, at der er tale om en fejl.

Afslut pluk

Du skal scanne alle de lagervarer, der skal plukkes til ordren.

Når alle lagervarer er scannet, vil PeakWMS bede dig om at finde en plads til den lastbærer du har plukket ordren på.

Når du har fundet en plads til lastbæreren, enten ved hjælp af scan eller ved at klikke på lageret på din device, så klikker du på bekræft, for at bekræfte placeringen.

Når placeringen er bekræftet, kan du gå videre til pluk af næste ordre.

Updated on marts 8, 2023

Related Articles