Dashboard

I menuen øverst på siden finder du et punkt, der hedder Dashboard. Dashboardet er udviklet til dig, så du kan få overblik over nogle af de KPI’er, der er vigtige i din virksomhed. Dashbordet er dit overblik i arbejdsdagen, og kan både findes frem på din telefon, iPad og computer.

Har du en skærm på dit lager, der kun bruges til det formål at vise informationer omhandlende ordrer, kan du køre dashboardet derpå i fuld skærm. Dashboardet kan indstilles til at opdatere op til hvert halve minut, så du dit personale altid er opdateret med dagens udvikling i ordre og omsætning.

Hvordan ser Dashboardet ud?

Dashboardet ser ikke ud på en bestemt måde. Det kan opsættes, så det passer til dig og din virksomheds fokuspunkter.

Alt efter, hvilke KPI’er, der er vigtige for din virksomhed, kan dashboardet justeres, så i får de mest relevante informationer vist. Derudover kan du indstille dashboardet, så din virksomheds logo vises i midten af skærmen.

Dashboardet kan bl.a. indstilles til at se din webshops ordrehistorik, så du altid kan holde øje med, om antallet af ordrer er stigende fra uge til uge eller fra måned til måned.

Hvilke KPI’er kan jeg få på mit dashoard?

På dashboardet kan du indstille en lang række informationer, omhandlende din ordrehistorik og omsætning, til visning. Hvis I i virksomheden har sat et mål om højere omsætning eller flere ordre fra måned til måned, kan I på dashboardet holde øje med, hvordan målet udfolder sig. Alle komponenter, der omhandler enkeltstående kundeordrer kan klikkes på. Når man klikker på komponenten får man en liste over de ordrer, der ligger under den pågældende komponent.

Følgende komponenter kan tilføjes til dit dashboard:

Billede

Vis et billede på dit dashboard. Dette kan f.eks. være din virksomheds logo. Du indsætter billedet ved hjælp af en URL, der leder til billedet.

Eksempel

Tekst

Indsæt en valgfri tekst på dit dashboard. Teksten indtaster du, når du vælger komponenten til dit dashboard.

Eksempel

Med denne komponent kan du lave en genvej til et menupunkt. Du kan med fordel benytte denne komponent til at lave genveje til arbejdsdialoger som Pluk og Pak. Når du klikker på komponenten bliver du ledt direkte ind i arbejdsdialogen.

Eksempel

Pakket total

Viser det totale antal pakker, der er pakket ved hjælp af PeakWMS. Komponenten viser udelukkende de ordrer, der er registreret efter indkøringen af PeakWMS, og ikke ordrerne, der er lagt inden.

Eksempel

Fejlleverancer

Viser total antal af fejlleverancer, der er lavet efter PeakWMS blev implementeret.

Eksempel

Pakket idag

Viser samlet overblik over alle de pakker, der er pakket idag.

Eksempel

Alarmer

Viser antallet af aktive alarmer i systemet. Alarmerne kan være opstået af forskellige årsager. Hvis der registreres en fejl, vil det oftest være grundet opdatering. Vær derfor ikke nervøs, hvis en alarm dukker op på din bruger.

Eksempel

Ordrer i fejl

Viser antallet af ordrer, der er i fejl. Er en ordre i fejl kan det skyldes, at der er problemer med speditørinformationer. For eksempel kan en ordre være i fejl, hvis forsendelsesadressen er for lang – længere end speditøren tillader i deres systemer.

Eksempel

Ordrer på hold

Viser antallet af ordrer, der er på hold. At en ordre er på hold kan for eksempel betyde, at der er bestilt varer på ordren, der ikke er på lager endnu, eksempelvis grundet forudbestilling. Klikker du på komponenten ude på dashboardet, finder du en liste over ordrene, samt deres På Hold-årsag.

Eksempel
Manuelt

Vis antallet af ordrer der er sat på hold manuelt.

Eksempel
Mangler toldinfo

Vis antallet af ordrer der er på hold pga. manglende toldinfo.

Eksempel
Mangler lagervarer

Vis antallet af ordrer der er på hold pga. manglende lagervarer.

Eksempel
Udland

Vis antallet af ordrer der er på hold pga. land.

Eksempel
Anden

Vis antallet af ordrer der er på hold pga. anden årsag.

Eksempel

Åbne ordrer

Viser antallet af ordrer, der mangler at blive behandlet den pågældende dag.

Eksempel

Åbne manuelle

Viser antallet af pakker til manuel pluk, der mangler at blive behandlet for nuværende dag. Hvis du sælger en vare, der er for stor til at blive pakket på en plukkevogn, vil den kunne registreres som et manuelt pluk i PeakWMS. Disse ordrer vil blive vist under komponenten Åbne Manuelle.

Eksempel

Åbne plukkevogn

Viser antallet af åbne ordrer til pluk på plukkevogn, der mangler at blive behandlet for nuværende dag. Ordrerne, der kan plukkes på plukkevogn vil være alle jeres almindelige webshopordrer. Om en vare er egnet til pluk på plukkevogn kan justeres under de enkelte produkter i PeakWMS.

Eksempel

Ordrehistorik

Viser dig et overblik over antallet af ordrer for en tidligere periode, baseret på granularitet og tid. Denne komponent kan indstilles, så ordrehistorikken viser daglig, ugentlig, månedlig eller årlig udvikling i ordrer. Komponenten kan tilføjes til dashboardet flere gange, hvis man ønsker flere forskellige udviklinger.

Eksempel

Instagram følgere

Viser antallet af instagram følgere for en given Instagram-side. Tilføj din virksomheds Instagram-account, og se udviklingen i antallet af følgere.

Produkter Mangler Masterdata

Viser antallet af produkter, der mangler masterdata i en eller anden form.

Eksempel

Inaktive produkter

Viser total antal produkter fra Webshop, der har beholdning, men som er inaktive. Produkter, der ikke er blevet solgt eller registreret lagerændringer på gennem en periode.

Eksempel

Plukkelinjer

Viser antallet af plukkelinjer, der er tilgængelige til pluk på dagens åbne ordrer.

Eksempel

Klar til pluk

Viser antallet af plukkeordrer, der er klar til pluk for nuværende dag.

Eksempel

Klar til pak

Viser antallet af plukkeordrer, der er klar til at blive pakket for nuværende dag.

Eksempel

Omsætning

Viser omsætningen for en given periode i henhold til den valgte granularitet. Komponenten kan indstilles til daglig, ugentlig, månedlig eller årlig udvikling. Komponenten kan, ligesom Ordrehistorik tilføjes til dashboardet flere gange.

Eksempel

Produkter

Viser total antal af produkter, der er registreret i din PeakWMS client.

Eksempel

Mangler EAN

Viser antallet af produkter i din PeakWMS client, der er registreret uden EAN. Klikker du på komponenten vil du få en liste over alle de produkter du har registreret i PeakWMS, der mangler EAN.

Eksempel

Mangler Kostpris

Viser total antal af lagervarer, der er registreret uden kostpris i din PeakWMS client. Når du klikker på komponenten vil du få vist en liste over dine lagervarer, der er registreret uden kostpris.

Eksempel

Genopfyldning

Viser antallet af genopfyldningsordrer.

Eksempel

Lagerført

Viser antallet af produkter, der er tilgængelige lagervarer på.

Eksempel

Oprettede Lagervarer

Graf over antallet af oprettede lagervarer. Denne komponent kan være relevant for dig, hvis du er i gang med at flytte lager, og ønsker at finde ud af, hvor mange varebeholdninger, der oprettes.

Eksempel

Plukket

Viser antallet af plukkeordrer, der er plukket. Sæt selv over hvor lang en periode, der er tale om. Du kan f.eks. konfigurere KPI’en, så du ser Plukket over de seneste 12 timer, 2 dage eller 7 dage. Det er helt op til dig.

Eksempel

Plukkede linjer

Viser antallet af plukkeordrelinjer, der er plukket.

Eksempel

Pakket

Viser antallet af plukkeordrer, der er pakket. Sæt selv over hvor lang en periode, der er tale om. Du kan f.eks. konfigurere KPI’en, så du ser Pakket over de seneste 12 timer, 2 dage eller 7 dage. Det er helt op til dig.

Eksempel

Lagervarer, der skal optælles

Hører sammen med arbejdsdialogen Lagerstatus. Antal lagervarer hvor optælling er påkrævet ifølge optællingsregler.

Eksempel

Lagervareoptællinger

Graf der viser antal lagervarer optalt.

Eksempel

Retur på vej

Hører til Returportalen og arbejdsdialogen Retur/Tilbagebetaling. Viser antal pakker på vej retur fra kunder.

Eksempel

Returpakker idag

Vis antal returpakker der er håndteret i dag.

Eksempel

Aktive plukkeordrer

Viser antal plukkeordrer i status tildelt og pluk.

Eksempel

Kan man have mere end ét dashboard?

Nogle af de informationer, der er særligt relevante for eksempelvis dit lager, kan være nogle andre informationer, end de, der er relevante for den administrative del af virksomheden. Af den grund er det muligt at customize dashboard på din egen bruger i PeakWMS. Dashboardet er nemlig unikt for netop din bruger, så du kan personliggøre det, så det passer til dit fokus. Alle dine medarbejdere kan derfor lave deres eget dashboard, så informationerne, der er relevante for deres fokusområde vises, fremfor noget andet.

Ønsker i forskellige dashboards, alt efter hvilken afdeling af virksomheden i befinder jer i, er det muligt at oprette flere dashboards. Muligheden for forskellige dashboards gør det lettere for jeres afdelinger at holde styr på udviklingen med netop deres arbejdsopgaver.

Du kan læse mere om redigering og tilføjelse af dashboards her.

Updated on februar 4, 2022

Related Articles