1. Home
  2. Indstillinger
  3. Konfiguration
  4. Told
  5. Hvordan opretter jeg tolddokumenter på ordrer i PeakWMS?

Hvordan opretter jeg tolddokumenter på ordrer i PeakWMS?

OBS! Vi foreslår altid, at der foretages tests, for at sikre, at alt kører som det skal med konfigurationerne i PeakWMS.

Har du ordrer til kunder, der bor udenfor EU’s grænse, er det nødvendigt, at du har din tolddokumentation i ordren. Hvis ikke du har det, risikerer du og din kunde at få en efterregning, når pakken registreres i modtagerlandet.

Når det kommer til tolddokumentation er det vigtigt at være så præcis som muligt. Det gælder både for toldtarifkoder, oprindelsesland og vægt på produkterne. Det er derfor vigtigt, at du har styr på disse ting, hvis du sender ordrer til udlandet.

Du kan sætte PeakWMS op til automatisk at oprette tolddokumentation, for ordrer med modtagelsesadresser uden for EU. Det gør du under Indstillinger > Konfiguration > Stamdata.

Her vinger du af, at du ønsker, at PeakWMS opretter tolddokumenter til ordrer, hvor tolddokument er påkrævet. Du vælger ligeledes, hvordan du ønsker at tolddokumenterne skal se ud.

Tolddokumentet oprettes pr. ordre, og vil være synligt under Labels og dokumenter på de enkelte ordrer. Her har du også mulighed for at generere et nyt tolddokument, hvis der ændres i ordren.

OBS! Du skal være opmærksom på, at der ikke kan oprettes tolddokumenter og labels til en ordre til udlandet før ordren er plukket. Det skyldes, at PeakWMS skal sende tolddokumentationen for de plukkede varer, med til speditøren, der skal håndtere ordren, for at der kan genereres en label.

Hvis et produkt mangler en eller anden form for tolddokumentation, for at det kan sendes til kunden, vil PeakWMS gøre opmærksom på det, når ordren modtages i PeakWMS. Ordre sættes på hold, med besked om, hvilken toldinformation, der mangler på ordren.

Updated on marts 8, 2023

Related Articles