Indkøbsbehov

I Indkøbssystemet har du mulighed for at udregne dit indkøbsbehov, baseret på min/max beholdningsgrænse, antal bestilt af kunder eller baseret på prognose.

Når du har valgt, hvilke parametre du vil basere dine indkøbsbehov på kan du vælge, om du vil udregne indkøbsbehov ud fra en enkelt leverandør eller et enkelt lager, eller om du vil lave den baseret på alle leverandører, hvor der er behov for indkøb på tværs af lagre.

Når du har valgt parametre, leverandør og lager, klikker du på Udregn behov for at komme videre. Når du klikker her, udregner PeakWMS dit indkøbsbehov ud fra de parametre du selv har sat.

Dit indkøbsbehov kan sagtens bestå af varer fra forskellige leverandører, hvis ikke du specifikt har valgt en leverandør. Når behovet er udregnet, kan du ændre leverandør, kostpris, rabat og mængder.

Yderst til højre kan du se, om der er noget du skal være opmærksom på på de enkelte linjer. Det kan f.eks. være Kostpris mangler eller at mængden der anmodes om, ikke stemmer med forpakningsniveauet på produktet for leverandøren.

Stemmer mængden, der er bestilt ikke med forpakningsniveauet, du har sat som standard for indkøb, kan du klikke på tandhjulet øverst til højre og klikke på “Hæv indkøbsmængde til næste kolli”. Her hæver PeakWMS mængden, så den stemmer overens med de forpakningsenheder du har oprettet for dine enkelte produkter.

Når du er klar til at gå videre til ordreoverblikket. Her danner PeakWMS en liste med de indkøbsordrer, der oprettes på baggrund af behovsudregningen.

Her kan du også se, om dit behov når dit min. indkøbsbeløb hos leverandøren, gratis fragt over osv. Disse kan sættes pr. leverandør under Indkøb > Leverandør.

I denne dialog kan du også vælge, om du vil sende indkøbsordren til dig selv eller til leverandøren. Har du indtastet leverandørens email under Indkøb > Leverandør, kan du klikke på tandhjulet og vælge leverandørens email.

Sender du indkøbsordren som mail til leverandøren, vil der blive tilføjet en CSV-fil til mailen med ordrelinjer osv. Du kan selv opsætte din emailskabelon for Oprettelse af indkøbsordre gennem Indstillinger > Avanceret > Emailskabeloner.

Lader du email-feltet være tomt, vil indkøbsordrerne ikke blive sendt, men de vil blive oprettet i indkøbsordredialogen. For at komme videre, klikker du på Videre til afsendelse.

Her kan du vælge, om du vil sende indkøbsordrerne pr. mail eller ej. Du finder også et link til emailskabelonen for denne dialog.

For at oprette indkøbsordrerne, klikker du på Opret indkøbsordrer. Når du klikker her, vil du få vist en liste over de indkøbsordrer, der er oprettet i PeakWMS. Indkøbsordrerne vil også ligge i indkøbsordredialogen.

Updated on juni 28, 2023

Related Articles