1. Home
  2. Indkøb
  3. Indkøbsordre
  4. Kreditnota
  5. Kreditnota – Retur til leverandør

Kreditnota – Retur til leverandør

Hvis du bruger PeakWMS indkøbssystem, har du måske set, at du udover at oprette Indkøbsordrer også kan oprette en kreditnota til en leverandør.

Funktionen her er lavet, så du nemmere kan holde styr på, om der er sendt varer retur til en leverandør, enten pga. fejl i leverancen, eller pga. af fejl på produkterne.

Du opretter en kreditnota på samme måde, som du vil oprette en indkøbsordre. Du klikker på Opret øverst i indkøbsordredialogen.

Vælg Type

Når du har klikket på opret, åbner PeakWMS en dialog, hvor du kan oprette en indkøbsordre eller kreditnota.

Kreditnota

Her kan du vælge, on du vil oprette en faktura (indkøbsordre), en kreditnota fra Indkøbsordre eller blot en kreditnota.

Vælger du at oprette en Kreditnota, vil fremgangsmåden være som for oprettelse af en indkøbsordre. Her skal du selv tilføje de ordrelinjer og produkter, der skal oprettes en kreditnota på. Kreditnotaen skal have en leverandør og et ordrenummer, ligesom en almindelig indkøbsordre. Felterne, der er synlige for kreditnotaen, er de samme som ved oprettelse af en indkøbsordre.

Kreditnota fra indkøbsordre

Vælger du i stedet at lave en kreditnota med baggrund i en indkøbsordre, så skal du kun udfylde, hvilken indkøbsordre kreditnotaen skal linke til.

Når du har indtastet ordrenummeret på en ønskede indkøbsordre, så vil PeakWMS automatisk indsætte produkter og mængder fra den oprindelige indkøbsordre i kreditnotaen. PeakWMS linker automatisk kreditnotaen til indkøbsordren, og sørger for at trække lagerbeholdningen til den rigtige kostpris osv., så alt stemmer.

Oplysningerne for ordren udfyldes automatisk. Den eneste information du skal angive i kreditnotaen er et returordrenummer.

Peak tilføjer alle produkter og mængder, der er på den oprindelige indkøbsordre. Det vil sige, at du selv skal rette til, hvis ikke mængderne stemmer med det du ønsker at registrere til retur. Det samme gør sig gældende, hvis der er et produkt på indkøbsordren, der ikke skal retur. Her sletter du blot linjen ved at klikke på skraldespanden til højre for linjen.

Vælg lager

(Release 2.63.0)

Valg af lager på en kreditnota er påkrævet. Har man kun ét enkelt lager i PeakWMS, vælges dette som standard.

PeakWMS fjerner lagervarerne fra det valgte lager, når kreditnota lukkes.

Updated on marts 11, 2024