1. Home
 2. Ordrer
 3. Gennemgang af Ordrer

Gennemgang af Ordrer

Ordrer-dialogen er dit overordnede overblik over alle ordrer, der er registreret i PeakWMS. Her finder du alle informationer på de enkelte ordrer, og kan nemt foretage ændringer, hvis en kunde har kontaktet dig med henblik på ændring af informationer, som f.eks. adresse, speditør e.lign.

Gennem ordrer-dialogen kan du holde styr på alle dine forsendelser. Du kan nemt tilgå track and trace gennem PeakWMS, ligesom at du også kan lave labels og returlabels. Track and trace-informationerne hentes direkte fra speditøren, så du undgår at bruge deres portal, for at finde informationer om en forsendelse. Du søger blot ordren frem i PeakWMS.

Dine kunder kan også nemt få adgang til deres track and trace gennem PeakWMS’ kundeportal.

Ordrer-dialogen er altså det ultimative værktøj, til at skabe overblik og foretage ændringer på dine ordrer i PeakWMS.

Gennemgang af Ordrer-dialogen

For at tilgå Ordrer-dialogen, klikker du på menupunktet Ordrer. Her vil du kunne se en liste over alle de ordrer, der er lagt på din webshop, og som er registreret gennem PeakWMS.

Dialogen du tilgår vil indeholde en række forskellige komponenter, der hver især giver informationer om de enkelte ordre. Du kan selv bestemme, hvilke komponenter, der skal være synlige i dialogen.

Du ændrer komponenterne, ved at klikke på tandhjulet øverst til højre.

Klikker du på tandhjulet, vil du kunne tilføje og fjerne de komponenter, som du har behov for i dit ordreroverblik.

Vi foreslår, at du har følgende komponenter tilgængelige i dit Ordrer-dialogen:

 • Status
 • Kommentar
 • Ordrenummer
 • På hold-årsag
 • Alarm
 • Ordretidspunkt
 • Kundenavn
 • Speditør
 • Speditørtype
 • Pakketidspunkt

Du kan tilføje nøjagtigt de informationer du har brug for. Du bør dog opsætte dialogen, så den letter dit arbejdet mest muligt. Sørg derfor for at have de mest relevante oplysninger tilgængelige i dialogen.

Skifter dine behov, kan du altid ændre i de viste komponenter.

Søg på ordrestatus

I Ordrer-dialogen har du forskellige muligheder for at sortere i de ordrer, der fremgår af dialogen.

I PeakWMS har vi på forhånd lavet nogle sorteringsmuligheder, som du kan benytte. De er lavet, for at du nemt og hurtigt kan finde frem til ordrer. Knapperne finder du over søgefeltet.

Knapperne fungerer ligesom en søgning. Når du klikker på en status, vil PeakWMS finde alle de ordrer frem, der er registreret med den status. Ønsker du at få overblik over alle ordrer, der er På Hold, klikker du på På Hold-knappen, og alle ordrer med den status findes frem i overblikket.

Sortér efter komponenter

Udover muligheden for at sortere dine ordrer på status, kan du også sortere f.eks. ordretidspunkt, kundenavn, speditør el.lign.

Her kan du klikke på den valgte komponent, hvorefter en lille pil vil komme til syne, der fortæller, i hvilken rækkefølge ordrerne er sorteret i; stigende eller faldende (se billede).

Lav søgning

Du kan foretage to forskellige typer søgninger med søgefunktionen i PeakWMS. Du kan foretage en hurtigsøgning eller du kan foretage en avanceret søgning.

Ligeledes finder du en række genveje til søgning, når du højreklikker på en komponent.

Eksportér informationer

Du kan eksportere informationerne fra dialogen ved at klikke på de to pile øverst til højre i dialogen.

Totalt overblik over dine enkelte ordrer

Gennem Ordrer-dialogen kan du finde frem til alle de oplysninger, der er relevante for dig på en ordre.

Du finder som sagt nemt frem til en ordre ved at søge efter enten ordrenummer eller kundenavn i søgefunktionen på siden.

Når dette er gjort, klikker du på ordren, hvorefter du vil blive ledt videre til en dialog, hvor alle relevante oplysninger om ordren findes.

I dialogen kan du foretage ændringer, på de enkelte ordrer. Du kan også se track and trace. Her har du mulighed for at ændre i ordrelinjerne, finde kontaktoplysninger på kunden, ændre shippingmetode og adresse, og meget mere.

Funktioner i Ordrer

Gennem menupunktet Ordrer, finder du som beskrevet en lang række funktioner under de enkelte ordrer, der kan hjælpe dig i administrationen. Du kan se nedenfor, hvilke funktioner, der er tilgængelige i Ordrer-dialogen:

Labels og dokumenter

Du har mulighed for at hente labels; forsendelse- og returlabel til din ordre. Du har også mulighed for at hente en følgeseddel eller tolddokumenter.

Ændre forsendelses- og faktureringsadresse

Du kan lave rettelser til adressen, der er indtastet på ordren. Du kan både foretage rettelser på forsendelses- og faktureringsadressen.

Ændre speditør

Du har mulighed for at ændre speditør, speditørprodukt og pakkeshop på ordren.

Hvis du ændrer feltet speditør, og ordren allerede er frigivet, skal du huske manuelt at hente en ny label, for at sikre, at de nye oplysninger er noteret på din label.

Følge ordrestatus

Du kan følge, hvor langt dine enkelte plukkeordre er nået, helt frem til, at ordren er leveret hos kunden.

Track and trace

PeakWMS henter track & trace direkte fra speditøren. Track & Trace opdateres, hver gang speditøren foretager en scanning eller anden opdatering af forsendelsen.

Splitte en plukkeordre

Du kan splitte en plukkeordre, hvis den f.eks. er for stor til en forsendelse.

Send ordre igen

Du kan sende hele eller dele af en ordre igen, hvis en vare er gået i stykker, eller pakken er forsvundet.

Redigere ordrelinjer

Tilgå kundeportal

Du kan tilgå PeakWMS returportal direkte på de enkelte ordrer. Her vil du få vist ordrelinjer, som kunden ser det i portalen, og det er muligt at oprette returpakker.

Kort sagt, kan alle ændringer, der kan laves på ordre-niveau, foretages gennem Ordreroverblikket.
Updated on marts 3, 2023

Related Articles