Printeropsætning

For at kunne bruge PeakWMS til print af labels, er det nødvendigt, at du opretter forbindelse til PeakWMS Print Server. Når du opretter forbindelse til Print Serveren, kan du printe labels fra alle brugere på din PeakWMS client, fra enhver enhed. Det eneste det kræver er, at PeakWMS Print Server er installeret på samme PC som din labelprinter.

Vi anbefaler, at du installerer PeakWMS Print Server på en enhed, der står fast på dit kontor eller på dit lager.

Step 1: Tilgå menupunktet Indstillinger

Step 2: Tilgå Printeropsætningen

For at installere PeakWMS print server, skal du tilgå printeropsætningen i Indstillinger. Her har du mulighed for at downloade i installer for printer serveren.

Step 3: Klik på Download Print Server

Når du skal downloade PeakWMS’ print server, kan du enten klikke på knappen “Download Print Server” eller på download ikonet øverst i dialogen.

Når du kører en installering af printerserveren, vil Windows vise en dialog-boks, hvor der står, at udbyderen af programmet ikke er sikret, og om du ønsker at fortsætte med installeringen af programmet. Her skal du klikke på knappen lige under teksten. Når du klikker her udvides dialog-boksen, og knappen “Kør alligevel” dukker frem nederst i boksen.

Step 4: Gennemfør installation af print server

Installeringen af printerserveren burde køre automatisk. Når printserveren er installeret, vil den figurerer i din tray, ved siden af uret, nederst til højre i din skærm. Hvis ikke Print Serveren figurerer i din tray, kan du søge den frem i windows.

OBS! Er installationen af print serveren ikke gennemført?

Har det ikke været muligt for din computer at gennemføre installationen af print serveren, kan det være, at der mangler et program på din PC, for at print serveren kan køre.

Er det tilfældet, skal du installere dotnet 6 SDK på din PC. Link til dotnet 6 SDK:

https://dotnet.microsoft.com/en-us/download/dotnet/thank-you/sdk-6.0.401-windows-x64-installer

I tilfælde af, at din PC ikke kan køre Print Server installer, skal dotnet installeres. Når denne er installeret, skal du køre Print Server installer igen.

Step 5: Log på Print Server

Når Print Serveren er installeret, vil du blive bedt om at logge på. Her skal du benytte en PeakWMS admin bruger. Du skal altså være tildelt rollen Admin, for at logge på print serveren.

Step 6: Opret forbindelse til Printere

Når du har installeret PeakWMS Print Server på din enhed, og logget på print serveren skal du klikke på knappen Fortsæt til Printere.

Herefter vil du kunne se alle printere, der er tilgængelige på din enhed, under Printeropsætning i PeakWMS.

For at printeropsætningen skal kunne markeres grøn (gennemført), er det nødvendigt, at du sætter en type for alle de printere, der er blevet fundet af printserveren. Du skal sætte en type for printerne, for at PeakWMS kan registrere de korrekte printere i de forskellige dialoger.

Her anbefaler vi følgende:

• Labelprintere med type; Labelprinter
  • A4-printer med type; A4 printer (hvis A4-printer skal bruges, ellers Ignore)
  • Resterende printere, fax osv., der ikke bruges; Ignore

Ved at sætte de resterende printere og faxe med type Ignore, undgår du, at PeakWMS “læser” disse printere. Er printerne markeret med Ignore, vil det ikke være muligt at vælge dem i de forskellige dialoger i PeakWMS, hvor der kan vælges printer.

Angiv brugerdefineret navn

Hvis du har mere end én labelprinter, og de alle er samme type, kan det være vanskeligt at kende forskel på dem i printerlisten. Hvis alle er samme type, er den eneste måde at kende forskel på printerne på, ved hjælp af Print Server Lokation Host navnet. Eller kort fortalt, navnet på din PC.

Men det er selvfølgelig ikke sikkert, at du kender navnet på din PC. Det består nemlig bare af DESKTOP- og en række tal og bogstaver,. og hvis du har 3, 5, eller 10 PC’er på dit lager, så bliver det nemt uoverskueligt at holde styr på navnene.

Derfor kan du angive et brugerdefineret navn til printerne. Det gør du ved at redigere printeren i PeakWMS.

Er der tale om en labelprinter, der er tilkoblet et pakkebord, kan du med fordel taste printerens brugerdefinerede navn til at stemme med navnet på pakkebordet. På den måde er du sikker på, nøjagtigt hvilken printer, der hører til hvor.

Lav testprint

Når du navngiver printerne, kan du samtidigt foretage testprint. Det gør du ved at klikke på tre-prik-menuen ud for printeren, og vælge Test Print.

Når du laver et testprint kan du blive mødt af et par udfordringer, alt efter, hvilken type printer du bruger.

Brother label printer

Har du en Brother Label printer, skal du være opmærksom på, at du skal indtaste, hvilken størrelse labels du bruger i din printer, inden det er muligt for dig at printe. Størrelsen på dine labels er vigtigt for lige nøjagtigt denne type printere, da Brother labels ikke har et bestemt format. Deres labels kan have mange forskellige længder og bredder. Du skal indtaste labelstørrelsen i printerindstillingerne i PeakWMS.

Zebra Printer

Med Zebra Printeren er der ikke som sådan tale om en udfordring i PeakWMS. Her er der tale om de konfigurationer, der er lavet for printeren i Windows. For Zebra printere, bruger PeakWMS nemlig de mål for udskriftsindstillingerne, der sat i Windows printeropsætningen. Udfordringen er bare, at der er to felter og dermed to forskellige størrelser for Zebra labels, og det ene er pr. default sat til at være mindre end det andet. Af den grund, skal størrelsen i printerindstillingerne selvfølgelig ændres, for at PeakWMS kan printe labels i det rigtige format og størrelse.

Her skal du starte med at søge efter Printere og Scannere på din PC.

Herefter finder du printeren, det omhandler, og klikker på Administrer (Manage).

Når du har klikket her, skal du først klikke dig ind i Printeregenskaber > Advanceret > Udskriftsstandarder. Her skal du sørge for, at målene, der er indtastet stemmer med størrelsen på de labels I bruger til Zebraprinteren. Som regel bruges 10 cm x 15 cm, men disse labels fås også i størrelsen 10 cm x 19 cm.

Når du har indstillet størrelsen på labels her, skal du videre til næste indstilling. Her finder du Udskriftspræferencer. Denne funktion ligger lige under Printeregenskaber.

Også her skal du ændre størrelsen på labels. Selvfølgelig, så den stemmer med de mål du har indtastet under Udskriftsstandarder.

Step 7: Lav kobling mellem printer og pakkebord

Næste step er at koble din labelprinter til et pakkebord. Har du mere end et enkelt pakkebord, er det vigtigt, at du holder styr på, hvilken printer, der hører til hvilket pakkebord.

Det kan du gøre ved at redigere printeren under printeropsætningen,

Når du har klikket dig ind i Rediger, skal du klikke på loopen ud for Pakkebord Label, eller skrive i feltet på linjen. Denne overskrift indikerer, at du vælger en printer til pakkebordet, der skal printe labels.

Når du klikker på loopen vil du få vist et overblik over de pakkeborde du har oprettet i PeakWMS. Vælger du blot at skrive i feltet, vil PeakWMS finde de resultater frem, der stemmer overens med det indtastede.

Her vælger du det pakkebord du ønsker at koble printeren til, og klikker derefter på gem.

Når du har gennemgået ovenstående punkter, er din printeropsætning klar, og du kan printe labels og dokumenter gennem PeakWMS.

Updated on september 20, 2022