1. Home
  2. Arbejdsdialog
  3. Beholdning
  4. Registrering af stamdata

Registrering af stamdata

Dine produkter har en række stamdata, som kan være behjælpelige for dig i PeakWMS. Ved at registrere stamdata for dine produkter, kan PeakWMS hjælpe dig med at finde den mest optimale plukkekasse, pakkeemballage, oprette tolddokumenter mm.

Dine produkters stamdata er bl.a.:

• Længde, højde, bredde
  • Vægt
  • Varenummer
  • EAN-nummer
  • Billede
  • Plukketype

Du kan sætte PeakWMS op til at bede dig indtaste oplysningerne, når du modtager et nyt produkt for første gang i PeakWMS. Dette indstiller du PeakWMS til gennem Indstillinger.

Vægten på dine produkter er bl.a. nødvendig i tilfælde af, at du sender pakker til lande uden for EU; f.eks. Norge, hvor der pålægges toldgebyrer på pakkerne.

Registrering af mål og vægt

Registreringen af mål og vægt på dine produkter kan være et vigtigt redskab i brugen af PeakWMS. Når du indtaster mål og vægt på dine produkter, hjælper du nemlig PeakWMS med at automatisere en række elementer.

Eksempelvis hjælper målene systemet med at udvælge plukkekasser til dine ordrer i plukkeprocessen.

Derudover kan systemet også hjælpe dig med at udregne, hvilken af din pakkeemballage, der er den mest optimale at benytte, udregnet på baggrund af de mål, som du indtaster for produkterne.

Funktionen kræver dog, at du også har indtastet både indvendige og udvendige mål, for de kasser du bruger til at afsende ordrer i. Det gør du under Lastbærertyper.

Registrering af EAN-nummer

EAN-nummeret er med til at gøre registreringen af dine produkter lettere. Ved at gøre brug af EAN-nummer, kan du nemt scanne dine produkter, når de skal trækkes ud af lageret, eller når der skal varemodtages.

EAN-nummeret gør det også nemt for dig at finde ud af, nøjagtigt hvilket produkt, der er tale om, da stregkoden er unik for alle produkter.

Flere varianter af samme produkt

Har du produkter, der findes i flere varianter, vil du, når du har indtastet oplysninger om produktet, blive spurgt om, om du ønsker at overføre de indtastede data til andre varianter af produktet. Her klikker du Ja. Når du klikker ja, vil oplysningerne, du har indtastet automatisk blive overført til alle andre varianter af produktet. Du slipper dermed for at registrere oplysningerne under hvert enkelt produkt.

Data, der overføres til de andre varianter er udelukkende mål og vægt. Stregkoden overføres ikke.

Hvor registrerer jeg stamdata?

Du kan tilføje stamdata til dine produkter af to veje.

• Gennem Beholdning
  • Gennem Produkt-dialogen (undtaget mål!)

Beholdning

Står du på dit lager med produktet, der skal have opdateret stamdata, vil den letteste måde, at tilføje stamdata på, være at tilgå Beholdning gennem arbejdsdialogen.

Gennem beholdning kan du også tilføje billeder til dine produkter. Denne funktion er anvendelig, hvis du f.eks. har produkter, der kun er oprettet gennem PeakWMS, eller i tilfælde af, at du bruger f.eks. Economic til håndtering af ordrer.

Step 1: Tilgå beholdning

Step 2: Søg produktet eller reolen frem

Step 3: Klik på Ændre Stamdata

Step 4: Ændrer den stamdata, der ønskes ændret

Step 5: Klik på Gem

Når du har indtastet dine oplysninger, klikker du på Gem. Slutter du af med at indtaste EAN-nummeret, og har du f.eks. en TC21 scanner, så hopper devicen selv videre fra dialogen.

Produkt-dialogen

Sidder du ved en computer kan du også bruge produkt-dialogen. Her får du et fuldt overblik over alle de produkter der er registreret i PeakWMS.

OBS! Skal du indtaste mål på produkterne, skal du gøre det gennem beholdning. Du kan ikke angive højde, bredde og dybde på dine produkter gennem produkt-dialogen.

Step 1: Tilgå Produkt-dialogen

Step 2: Søg på produkt

Step 3: Klik på tre-prik-menuen

Step 4: Klik på rediger

Step 5: Indtast informationer

I produkt-dialogen er der nogle begrænsninger, når det kommer til indtastning af stamdata. Her har du nemlig ikke mulighed for at indtaste højde, bredde og dybde.

Til gengæld kan du indtaste en masse andre informationer om produktet. Såsom told-informationer, Lead-Time og meget mere.

På billedet ses felterne for EAN og vægt.

Step 6: Gem dine ændringer

Når du har gennemført dine ændringer klikke du på Gem i bunden af skærmen.

Updated on september 30, 2022