Release note 2.61

Opdatering af indkøbsbehov 

Med i denne release er en opdatering af Indkøbsbehov. 

Når du tilgår indkøbsbehov, vil du blive mødt af følgende skærm: 

Her indtaster du en ønsket analyse periode, der dækker over antallet af dage, der kigges tilbage i tiden, for at finde antal solgte enheder pr. dag. 

Derefter indtaster du en indkøbsperiode, som dækker over antallet af dage, som du ønsker at købe ind til, samt en forventet vækst i %. 

Udover analyse- og indkøbsperiode, så udregnes også en Indkøbs ABC-analyse. Det er ikke et krav, at du laver ABC for alle dine produkter. Summen skal altså ikke nødvendigvis give 100 %. Hvis du kun ønsker at se ABC for 40 procent af dine varer, så sorteres de 60 procent varer væk, der har den mindste fortjeneste. 

Derudover kan du vælge et lager, som du vil udregne indkøb for. Dette er ikke et krav for at udregne indkøbsbehov. 

Første gang du sætter gang i indkøbsbehovet, skal du være opmærksom på, at udregningen foretages for alle dine produkter. Det vil altså sige, at udregningen kan tage lang tid, hvis du har mange produkter.  

Du vil kunne følge progress baren, og se, hvor mange produkter, der er kørt igennem. Udregningen vil ikke tage lige lang tid hver gang, da dataen gemmes. 

Når analysen er lavet, vil du få en liste over alle produkter, der er inkluderet i datagrundlaget. 

Her vil du få vist en ABC udregnet på baggrund af antal styks solgt: 

Og du vil få vist en ABC udregnet på baggrund af fortjeneste på varen: 

Yderst finder du den anbefalede indkøbsmængde: 

Derudover kan du se, hvor mange, der er solgt indefor de seneste 7 dage og de seneste 30 dage. Kolonnerne, der vises er standardopsætning. 

Du kan ændre i kolonnerne, der vises, ved at klikke på tabelindstillingerne øverst til højre, og du kan sortere på kolonnerne, hvis du f.eks. kun ønsker at se A produkter.  

Derudover kan du lave avancerede søgninger, hvis du f.eks. kun vil se produkterne, hvor Anbefalet indkøbsmængde er højere end 5. 

Klikker du yderst til venstre på en linje, vil du få vist salgsdata for produktet. Her har du adgang til samme oplysninger som tidligere kun har været tilgængelig under manuel oprettelse af indkøbsordre. 

Du vælger produkter, som du vil tilføje til dit indkøbsbehov ved at klikke på linjen. Valgte linjer markeres med grøn. For at fjerne en markering fra et produkt, klikker du blot på linjen igen. 

Nederst i skærmen har du mulighed for at skifte side, og du har mulighed for at nulstille dit valg af linjer. 

Når alle ønskede linjer er valgt, klikker du på ”Vælg produkter”. Herefter er flowet for indkøbsbehov det samme som førhen.

Indlaring: Vælg fokus lokationstype 

Under Indlagring har brugeren nu mulighed for at vælge, hvilken lokationstype, der foretrækkes til indlagring. Brugeren kan vælge mellem ”Genopfyldning” og ”Pluk”. 

Det vil sige, bruger du f.eks. Indlagring ifm. Retur, så kan du vælge, at foretrække ”Pluk” lokationer, fremfor genopfyldning, så varerne, der allerede har været sendt afsted, ryger tilbage på plukkelokationen. Og omvendt kan du foretrække Genopfyldningslokationer, når der er tale om varer til indlagring, der netop er varemodtaget. 

Genopfyldning mellem lagre, vælg ”til” lager 

Under Genopfyldning, har brugern nu mulighed for at vælge, hvilket ”til” lager, der skal gennemføres genopfyldning til. 

Brugeren starter med at vælge ”Genopfyldning mellem lagre”. Herefter vil brugeren få vist, hvilke lagre, der er genopfyldningsopgaver til. Her vælger brugeren det lager, brugeren ønsker at plukke genopfyldning til. 

Luk indkøbsordre i Varemodtagelsen 

I varemodtagelsen har brugeren nu mulighed for at lukke en indkøbsordre, selvom indkøbsordren ikke er fuldt modtaget. Brugeren har mulighed for at indtaste en kommentar, der gemmes på indkøbsordren. 

Opdatering til Retur/Tilbagebetaling 

I seneste opdatering kom en ændring på, der gjorde, at brugeren, som udgangspunkt, kun kunne tage varer retur, som kunden havde registreret på sin returordre.  

Dette kommer der nu endnu en opdatering til, da det skabte udfordringer, hvis en kunde havde registreret et forkert produkt i returportalen.  

Af den grund, har brugeren nu mulighed for at ændre i de returlinjer, der er lavet på ordren. Det gøres vha. pen-ikonet øverst: 

Her vises en pop up, hvor brugeren har mulighed for at lave ændringer til kundens returordre. Det er både muligt at ændre i linjerne, der er sendt retur, samt i ”Begrundelse for retur” og ”Ønsket handling”. 

Når ændringerne er foretaget, klikker brugeren på ”Gem returordre”. Herefter ændrer PeakWMS returordren. Når der foretages ændringer på en returordre, vil brugeren ryge tilbage til Retur/Tilbagebetalings startside, og indtaste ordrenummer eller scanne shipping label, for at få vist den opdaterede returordre. 

Lagerjusteringer – Ordrer på hold 

Laves der lagerjusteringer i Admin eller under Beholdning, efter en ordre er tildelt til en plukkevogn, bliver ordrerne, der indeholder produktet nu automatisk sat på hold. Dette har ikke været understøttet tidligere. 

Tidligere er ordrerne kun sat på hold, hvis lagerbeholdningen er nedjusteret eller nullet direkte i pluk i form nulpluk. 

Det betyder også, at man nu kan risikere, at komme tilbage med en tom lastbærer fra en plukketur, hvis en anden bruger i mellemtiden har nullet eller nedjusteret mængden på en vare på lageret. 

Bug fixes: 

  • Returportal ombytning, lagre 
  • Plukkegrupper pr. webshop 
  • Eksport af indkøbsordrer, antal bestilt; forpakningsniveauer 
  • Lot-nummer i OutboundOrderLine historik 
  • Opdatering af ordrelinjestatus, hvis udgående ordre er på hold 
  • Afslutning af pluk: Pluk og pak for sig 
  • Inkludér cross docking ordrer I end of day liste 
Updated on juli 15, 2024

Related Articles