Lageropsætning i PeakWMS til Shopify POS

For at kunne bruge Shopify POS sammen med PeakWMS, er det nødvendigt, at du opretter et butiksområde i PeakWMS. Det kan du gøre ved enten at oprette et butiksområde i et eksisterende lager, eller ved at oprette et nyt lager med et butiksområde.

Butiksområdet er nødvendigt for, at PeakWMS kan justere lagertallene ved salg og retur gennem Shopify POS.

Lokationstyper i butiksområde

Du kan opsætte dine lokationer/reoler på lageret til at være forskellige typer. Typerne indikerer, om lokationerne bruges til pluk, genopfyldning, karantæne, ikke administreret lagerplads, system, forsendelse og arbejdsstation.

Du kan læse en kort forklaring af hver enkelt lokationstype, og hvordan du ændrer typen på en lokation, her:

https://help.peakwms.com/index.php/knowledge-base/aendring-af-status-paa-lokation/

Lokationer og lokationstyper i butiksområde

Når du opretter et butiksområde skal du beslutte dig for, om det skal være muligt at plukke til webshopordrer i området. Valget har nemlig betydning for, hvilken type du skal indstille lokationerne i området til.

Alt efter hvad du sælger i din forretning, kan der også være både fordele og ulemper ved at have mere end en lokation i dit butiksområde i PeakWMS.

Én lokation

Sælger du f.eks. tøj, kan det være en udfordring at holde styr på, hvor de forskellige styles bliver placeret, da kunderne kan tage varerne med rundt i butikken og placere dem på en anden lokation end der hvor de oprindeligt var tiltænkt. Derfor kan det være en fordel kun at have én lokation i dit butiksområde.

Har du en enkelt lokation i dit butiksområde vil varer til pluk blive plukket efter varenummer, altså “laveste” varenummer først.

Flere lokationer

Sælger du derimod større varer eller varer, der er lettere at adskille fra hinanden, kan der være fordele i at have mere end én lokation i dit butiksområde. Jo flere lokationer, desto lettere vil det være for dig at finde frem til den vare du leder efter. Her kan du nemlig blot søge på varenummer eller EAN gennem Beholdning, og få oplyst varens lokation.

Har du mere end én lokation i dit butiksområde, vil varer først og fremmest blive plukket efter sekvens, ligesom på dit lager. Herefter vil der blive plukket efter varenummer.

Pluk i butiksområde

Ønsker du at plukke i dit butiksområde skal du sætte dine lokationer i området til typen Pluk.

Hvis du ønsker at plukke til webshopordrer i dit butiksområde, kan du uden problemer oprette butiksområdet i et af dine eksisterende lagre.

Ingen pluk i butiksområde

Hvis ikke du ønsker det muligt at plukke til webshopordrer i området, anbefaler vi, at du opretter et nyt lager og opretter dit butiksområde heri. På den måde kan du adskille lagrene og sikre, at der ikke sendes ordrer til pluk i butiksområdet.

Ønsker du ikke at plukke i dit butiksområde, skal du oprette dine lokationer i området som genopfyldningslokationer. PeakWMS genopfylder IKKE på tværs af lagre.

Updated on juni 13, 2023

Related Articles